The Road Not Taken Class 9 Extra Questions English Beehive Poetry Chapter 1

The Road Not Taken Class 9 Extra Questions English Beehive Poetry Chapter 1 Solution

Very short type question answers: –

(Question1) Who is the poet of the poem “The Road Not Taken”?

Ans: – Robert Frost, an American poet has writer “The Road Not Taken”

(Question2) What does the “Road” symbolize here in the poem?

Ans: – here the “Road” symbolizes our life.

(Question3) Explain the phrase “The Road Not Taken”.

Ans: – The poet explained /that the path that we don’t choose in our life  is called ‘The Road Not Taken”

(Question4) What does the poet express here by saying “The Road Not Taken”?

Ans: – He describes his feelings about that choice that he had left in the past.

(Question5) How many roads were diverged in a yellow wood?

Ans: – Two roads were diverged in a yellow wood.

(Question6) Write the meaning of diverged.

Ans: – Diverged = Separated

(Question7) What is the meaning of wood?

Ans: – Wood means of forest.

(Question8) What is the colour of the wood?

Ans: – The colour of the wood is yellow.

(Question9) What is the reason behind of choosing and travelling on one road?

Ans: – According to the past as he was one person, he could choose and travel on one road only.

(Question10) What is the season represented here by this yellow colour?

Ans: – Autumn is the season represented here by this yellow colour.

(Question11) How far was he able to see the path?

Ans: – The poet was able to see the path till from where it curved After which it was covered with trees and was hidden.

(Question12) Write the meaning of grassy.

Ans: – Grassy = Unused.

(Question13) Why did the poet keep his eyes at one path for a long time?

Ans: – The poet kept on looking at one path for a long time to check if it was the right path for him or not.

(Question14) “It was grassy” – what does it mean?

Ans: – It means that it was unused.

(Question15) “An wanted wear” – What does it mean?

Ans: – It means that it was not walked over by many people.

(Question16) What does the word “both” refer in the third stanza?

Ans: – In the third stanza the word “both” refers to the two different paths.

(Question17) Write the meaning of “sigh”

Ans: – Sigh means deep breath.

(Question18) Write the meaning of “hence”.

Ans: – Hence means “in the future”.

(Question19) What did the poet hope to do one day?

Ans: – The poet hoped to come back to the starting point and try the other path someday.

Short type of question answer

 (Question1) What was the confussion, faced by the poet in front of the “yellow wood”?

Ans: – There were two different ways in front of the yellow wood and the poet had to choose one out of them because he was a single person. He was confused because he did not know which path would be better for him.

(Question2) What is the meaning of ‘Yellow wood”?

Ans: – “Yellow wood” means a forest with leaves which are wearing out and they have turned yellow in colour.

(Question3) What does the word “yellow wood” represent here?

Ans: – The word “yellow wood” represents a world which is full of people and where people have been living for many years. Again it represents the people who are older than the poet.

(Question4) Why did the poet choose the another path?

Ans: – According to the poet both paths were equally good but he had chosen the another one because it was “grassy”, which means it was unused. Not many people had walked on that path, so he had chosen it.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 3 =