The Selfish Giant Extra Questions and Answers English Supplementary Chapter 3

Are you looking for The Selfish Giant Extra Questions and Answers, if yes? then you the right place. Here we are providing The Selfish Giant Extra Questions and Answers Class 8 English Supplementary Chapter 3.

The Selfish Giant Extra Questions and Answers English Supplementary Chapter 3

The Selfish Giant Extra Questions and Answers MCQ Type:

Question 1.

 How many trees were there –

(A) One

(B) Five

(C) Twelve

(D) Twenty

Answer:  (C) Twelve

Question 2.

The Giant stayed with his friend for –

(A) Five

(B) Six

(C) Seven

(D) Eight

Years

Answer: (C) Seven Years

Question 3.

The Giant was –

(A) Selfish

(B) Good

(C) Kind hearted

(D) Soft hearted

Answer: (A) Selfish

Question 4.

The frost painted all the trees –

(A) White

(B) Silver

(C) Golden

(D) Green

Answer: (B) Silver

Question 5.

Snow and frost invited the –

(A) South wind

(B) North wind

(C) West wind

(D) East wind

Answer:  (B) North wind

Question 6.

How many hours the hail rattled –

(A) One

(B) Two

(C) Three

(D) Four

Answer: (C) Three

Question 7.

Hail was dressed in –

(A) White

(B) Grey

(C) Black

(D) Blue

Answer: (B) Grey

Question 8.

Hail’s breathe was like –

(A) Ice

(B) Water

(C) Fire

(D) Ice – cream

Answer: (A) Ice

Question 9.

The children used to go and play in the Giant’s garden in –

(A) Afternoon

(B) Morning

(C) Mid Day

(D) Evening

Answer: (A) Afternoon

Question 10.

In the notice board there was written –

(A) No children are allowed

(B) Trespassers will be prosecuted

(C) Trespassers will be rewarded

(D) Trespassers will be punished

Answer: (B) Trespassers will be prosecuted

Question 11.

The people were going to market at –

(A) 12 o’ clock

(B) 1 p.m

(C) 7 .A.m

(D) Afternoon

Answer: (A) 12 o’ clock

Question 12.

Which are the most beautiful flower in Giants garden?

(A) Sun flower

(B) Jasmine

(C) Children

(D) The little boy

Answer: (C) Children

The Selfish Giant Extra Questions and Answers Very Short Type:

Question 1.

Where did the Giant went?

Answer:

The giant want to visit his friend, the Cornish ogre

Question 2.

After seeing the children in his garden what he did?

Answer:

After seeing the children in his garden he built a high wall and put up a notice board.

Question 3.

What was written on the board?

Answer:

There was written “Trespassers will be prosecuted”

Question 4.

How was the road where children tried to play?

Answer:

The road was very dusty and full of hard stones.

Question 5.

Why did the trees forget to blossom?

Answer:

The trees forgot to blossom because there were no child.

Question 6.

One morning what sound the Giant heard?

Answer:

One morning, the Giant heard some lovely music like the kings musicians, but it was a little linnet’s song.

Question 7.

After having the children back again, how trees looked like?

Answer:

After having the children back again trees had covers themselves with blossoms and were waving their Arms gently above the children’s head.

Question 8.

Why in the corner of the garden, the winter still remains?

Answer:

The corner of the garden was still winter because there was a little boy standing under the tree and could not climb the tree.

Question 9.

Why did the little boy do not run?

Answer:

The little boy did not run because his eyes were so full of tears that he didn’t notice that the Giant was coming.

Question 10.

Why the little boy kissed the giant?

Answer:

The little boy kissed the Giant because he put him up into the tree.

Question 11.

What did the people see?

Answer:

The people saw that the Giant was playing with children.

Question 12.

Why the Giant loved the little boy?

Answer:

The Giant loved the little boy because he kissed him.

Question 13.

What was the reply when the Giant asked the children about the little boy?

Answer:

When the Giant asked the children about the little boy they replied that they didn’t know where he lived and had never seen him before.

Question 14.

“I have many beautiful flowers” – among these flowers which are the most beautiful?

Answer:

The children are the most beautiful flowers of all.

Question 15.

Where did the little boy took the giant finally?

Answer:

The little boy took the giant in his own garden ‘Paradise’.

The Selfish Giant Extra Questions and Answers Short Type (03 Marks):

Question 1.

“Spring has forgotten this garden” – Why was spring forgot this garden and for this happened with giant’s garden?

Answer:

The Giant didn’t allow children to play in his garden that’s why the birds didn’t sing any song and the trees also forgot to blossom there only remain winter. The snow covered up the grass and the frost painted all the trees silver. The North wind roared the all day and blew the chimney pots down. Also the hail rattled everyday on the roof of the castle.

Question 2.

‘One morning the Giant was lying awake in the bed’ –When the Giant woke up what did he see?

Answer:

One morning when the Giant wake up he heard  some lovely music like the king’s musicians passing window and hail stopped dancing over his head and come to him. On the other hand there were many children sitting in the branches of the tree of his garden and the trees covered themselves with blossoms. The bird were flying about and twittering with delight and the flowers were looking up through the green grass and laughing.

Question 3.

“It certainly was a marvellous sight” – How was the marvellous sight?

Answer:

In the farthest corner of the Giants garden was a tree covered with white blossom. Its branches were golden, and silver fruits hung down from them and underneath it stood a little boy. And when the giant come close he saw that there were the prints of two nail. The plam’s of the child’s hand and prints of two nails were on the little feet.


Updated: January 31, 2021 — 2:07 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =