The Adventures of Toto Extra Questions and Answers English Supplementary Chapter 2

Are you looking for The Adventures of Toto Extra Questions and Answers, if yes? then you the right place. Here we are providing The Adventures of Toto Extra Questions and Answers Class 9 English Supplementary Chapter 2.

The Adventures of Toto Extra Questions and Answers English Supplementary Chapter 2

The Adventures of Toto Extra Questions and Answers Very Short Type:

Question: 1

Who was Toto?

Answer:-

Toto was a naughty monkey.

Question: 2

From where did the grandfather buy Toto, the monkey?

Answer:-

Grandfather bought Toto, the monkey from a Tonga driver.

Question: 3

Why did the writer’s grandfather buy Toto from the Tonga driver?

Answer:-

The writer’s grandfather bought Toto from the Tonga driver to rich the collection of his private zoo.

Question: 4

Why did the writer and his grandfather decide to keep the news of Toto a secret from his grandmother?

Answer:-

The writer’s grandmother was against the grandfather’s nature of bringing new pets-bird and animals to the house. Because of this the writer and his grandfather decided to keep the news of Toto a secret from her.

Question: 5

Where did they keep Toto after bringing him?

Answer:-

They kept Toto little closet of the writer’s bedroom.

Question: 6

What were the other animals stayed with the monkey in the grandfather’s zoo?

Answer:-

There was a tortoise, a pair of rabbits, a squirrel and a writer’s pet goat stayed with the monkey in the grandfather’s zoo.

Question: 7

Where did the writer’s grandfather go to collect his pension?

Answer:-

The writer’s grandfather went to Saharanpur to collect his pension.

Question: 8

What is turnstile?

Answer:-

It is a mechanical gate with revolving horizontal arm. It allows only one person at a time to pass through.

Question: 9

How much rupees grandfather had to pay for Toto’s ticket?

Answer:-

Grandfather had to pay RS.3 for Toto’s ticket.

Question: 10

Who was the companion of Toto in the writer’s grandfather’s house?

Answer:-

Family donkey Nana was the companion of Toto in the writer’s grandfather’s house.

Question: 11

What was a great treat for Toto?

Answer:-

During winter evening a large bowl of warm water given by the grandmother for his bath was a great treat for Toto.

Question: 12

What was taken by Toto from the lunch table?

Answer:-

Toto has taken a dish full of rice from the lunch table.

Question: 13

Where did the grandfather sell Toto again?

Answer:-

Grandfather sold Toto to the same Tonga driver.

Question: 14

Why was Toto sold to the Tonga driver?

Answer:-

Writer’s grandfather finally understood that Toto was not suitable to keep at the house as he was continuously making the family face losses by breaking dishes, tearing clothes, curtains etc. For that Toto finally sold to the Tonga driver.

The Adventures of Toto Extra Questions and Answers MCQ Type:

Question: 1

Toto was bought under the cost of —-

(a) Rs. 5

(b) Rs. 500

(c) Rs. 100

(d) Rs. 10

Answer:-

(a) Rs. 5.

Question: 2

Toto was bought by the writer’s —–

(a) Grandfather

(b) Father

(c) Grandmother

(d) Brother

Answer:-

(a) Grandfather.

Question: 3

The colour of the monkey was—-

(a) Brown

(b) Black

(c) Yellow

(d) Red

Answer:-

(d) Red.

Question: 4

Toto was shifted to the —

(a) Big Box

(ii) Forest

(iii) Servent quarter

(iv) Big closet

Answer:-

(c) Servent quarter.

Question: 5

Toto was mistaken as a —- by the ticket collector —-

(a) Dog

(b) Rabbit

(c) Cat

(d) Lamb

Answer:-

(a) Dog.

Question: 6

The name of the family donkey was —-

(a) Nina

(b) Micco

(c) Nana

(d) Dincco

Answer:-

(c) Nana.

Question: 7

Writer and his family found Toto in the branch of —– tree with a dish fall of rice.

(a) Mango

(b) Jackfruit

(c) Jamun

(d) Apple

Answer:-

(b) Jackfruit.

The Adventures of Toto Extra Questions and Answers Short Type:

Question: 1

Describe the appearance of Toto.

Answer:-

Toto was a red coloured little monkey. He had beautiful, sparkled eyes with full of mischief. His eyesbrows were deeply set and had teeth like pearls. His hands were dry and wrinkled like dried vegetables and pickle. He had a long tail, which added extra point to his good look according to the writer’s grandfather.

Question: 2

Why Toto’s tail was considered as his third hand?

Answer:-

Toto’s tail was considered as his third hand as he could use it to hang from a branch and he could also use it to lift object which were beyond his hand’s reach.

Question: 3

What have Toto done to escape from his binding inside the closet?

Answer:-

To escape from the binding inside the closet Toto had tarn all decorative wall papers and broken the hook. Then he had tied all the torn pieces of the writer’s blazer to make a rope and used it to escape from the window.

Question: 4

How was Toto taken to Saharanpur?

Answer:-

Toto was taken to Saharanpur in a big black canvas kit bag. The canvas was too strong for him to bite and get rid out of it. The bag had a zipper on the top. Grandfather put some grasses in the bottom of the bag.


Updated: January 31, 2021 — 2:49 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 10 =