Garden Snake Poem Class 7 Extra Questions and Answers English Honeycomb

Garden Snake Extra Questions and Answers | Garden Snake Poem Class 7 Extra Questions and Answers | NCERT Class 7 Poem Garden Snake Extra Questions | Garden Snake Poem Class 7 Extra Questions and Answers | English Honeycomb Poem Extra Questions and Answers Garden Snake.

Garden Snake Poem Class 7 Extra Questions and Answers English Honeycomb

Garden Snake Extra Questions and Answers Very Short Type

Question 1.

According to the poet, what does he think about snake?

Answer: He thinks those snakes are dangerous like, garden snake.

Question 2.

Where did the poet see the snake?

Answer: In the garden.

Question 3.

What did the poet see in the garden?

Answer: A snake.

Question 4.

Why did the poet run away as he see a snake?

Answer: The poet ran away due to his fear.

Question 5.

What did the poet’s mother say?

Answer: She said that some snakes are kind too.

 

In case you are missed :- NCERT Extra Questions for Meadow Surprises

 

Question 6.

What is the food of garden snake?

Answer: Insect.

Question 7.

Was the poet still fear of snake?

Answer: No.

Question 8.

Who is ‘I’ referred to this poem?

Answer: The poet, himself.

Question 9.

Name the poet of this poem?

Answer: Muriel L. Sonne.

Garden Snake Extra Questions and Answers Short Type

Question 1.

How did the poet describe the garden snake?

Answer:

According to the poet, all snakes are dangerous therefore, he was very much scared of them and runs away .However, his fear regarding snakes vanished as his mother said not all snake s are dangerous , some are harmless too. Thus, he watch a snake wiggling in the garden.

Question 2.

What was the opinion of his mother regarding snake?

Answer:

She said to the poet that there are some snakes who are not harmful, for example, garden snake. They are kind too and only eat insects in the garden.

Garden Snake Extra Questions and Answers Long Type

Question 1.

“I saw a snake and ran away

 Some snakes are dangerous, they say”. –

Explain –

Answer:

The poet, Muriel L. Sonne in the poem “Garden snake” describes the fear regarding a snake whenever he see any snake in the garden , he runs away as he thinks that snakes are meant to be dangerous and harmful too.

In case you are missed :- NCERT Extra Questions for Chivvy

Updated: April 5, 2023 — 2:37 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *