The Invention of Vita-Wonk MCQ Questions Class 7 English Chapter 7

The Invention of Vita-Wonk MCQ Questions Class 7 English Chapter 7

NCERT MCQ Questions for Class 7 English Chapter 7 The Invention of Vita-Wonk. The Invention of Vita-Wonk MCQ Questions with Answers from Class 7 English Honeycomb.

The Invention of Vita-Wonk MCQ Questions Class 7 English Chapter 7

The Invention of Vita-Wonk Multiple Choice Questions with Answers Class 7 English Chapter 7 PDF is available.

Question 1.

Wonka-vite, that Mr. Willy wonk invented, makes people?

(i) Stronger

(ii) Younger

(iii) Disappear

Answer: Younger.

Question 2.

Wonka-vite is too strong so some people?

(i) Can do every terrific thing

(ii) Disappear because their age becomes minus

(iii) Died

Answer: Disappear because their age becomes minus.

Question 3.

Mr. Willy wonka must invent a new thing that will makes people?

(i) Most stronger

(ii) Younger

(iii) Older

Answer: Older.

Question 4.

“One person actually becomes minus eighty-seven, ‘eighty-seven’ means?

(i) He’s got to wait eighty-seven years before he can come back

(ii) He have gone eighty seven years back

(iii) He become eight seven years younger

Answer: He’s got to wait eighty-seven years before he can come back.

Question 5.

What is the first question that came to Mr. Wonka’s mind?

(i) What is the youngest living thing in the world

(ii) What is most important thing to do

(iii) What is the oldest living thing in the world

Answer: What is the oldest living thing in the world

Question 6.

As the answer of his question who suggested the name of ‘tree’?

(i) Charlie

(ii) Wonka

(iii) Wilson

Answer: Charlie.

Question 7.

What is the name of the tree which Charlie suggests?

(i) Douglas

(ii) Cactus

(iii) Bristlecone pine

Answer: Bristlecone pine.  

Question 9.

Bristle cone pines grow upon?

(i) The slopes of wheeler peak in Nevada, U.S.A.

(ii) Mangrove forest

(iii) Welder peak

Answer: The slopes of Wheeler Peak in Nevada, U.S.A.

Question 10.

Today Bristlecone pines are over?

(i) 4000 years old

(ii) 200 years old

(iii) 1000 years old

Answer: 4000 years old

Question 11.

Mr. Wonka collect from 4000 year old bristlecone a?

(i) Part of root

(ii) Small leaf

(iii) Pint of sap

Answer: Pint of sap.

Question 12.

He Collect an egg for his experiment from?

(i) 200 years old Tortoise

(ii) 100 years old camel

(iii) 350 years old snake

Answer: 200 years old Tortoise.

Question 13.

The most old Tortoise belonging to?

(i) Africa

(ii) The king of Tonga

(iii) South America

Answer: The king of Tonga.

Question 14.

The tail of a giant rat that Mr. Wonka collects is?

(i) 207 years old

(ii) 50 years old

(iii) 147 years old

Answer: 207 years old.

Question 15.

What is the item that Mr. Wonka collects from Peru?

(i) The tail of a giant rat

(ii) The tail of a 51 – years old horse

(iii) The knucklebones of a 700 years old cattaloo

Answer: The knucklebones of a 700 years old cattaloo.   

Question 16.

He collects an old flea which had lived for 36 years on?

(i) Wheeler peak

(ii) Crumpets

(iii) Mount Popocatepetl

Answer: Crumpets

Question 17.

Mr. Wonka collects the toe-nail clippings from a 168 year old Russian farmer, who is called?

(i) Petrovitch Gregorovitch

(ii) Petonvit Gegovitch

(iii) Gregovich Petronovitch

Answer: Petrovitch Gregovitch.

Question 18.

The ancient animals who can spit poison into our eyes from fifty yards away are?

(i) The whistle pig, the bobolink, the Polly frog

(ii) Cattaloo, giant rat, tortoise

(iii) Polly frog, old flea, old grimalkin

Answer: The whistle pig, the bobolink, the Polly frog.

Question 19.

Finally after lots of testing, Mr. Willy Wonka produced?

(i) One smelly beakerful of grey liquid

(ii) One tiny cupful of oily black liquid

(iii) Wonka-vite

Answer: One tiny cupful of oily black liquid.

Question 20.

Mr. Wonka, for testing the liquid use?

(i) Two drops

(ii) Four drops

(iii) Only one drop of it.

Answer: Four drops.

Question 21.

Mr. Wonka applied the liquid, which is called vita-wonk. at first on a?

 (i) Whistle pig

(ii) Old Flea

(iii) Brave twenty-year-old oompa loompa volunteer

Answer: Brave twenty-year-old oompa loompa volunteer.  

Question 22.

After applying the liquid the twenty-year-old oompa loompa volunteer had suddenly become?

(i) Very younger

(ii) An old fellow of seventy-five

(iii) 80 years old fellow

Answers: An old fellow of seventy-five.

Question 23

What did Mr willy wanka invented?

a.) Medicine

b.) Machine

c.) Wonka-vite

d.) Magical liquid

Answer:- c) wonka-vite

Question 24

What did wonka-vite?

a.) It makes people younger

b.) It makes people older

c.) It makes physical changes in body

d.) All of above

Answer:- a) it makes people younger

Question 25

Why did some people disappeared?

a.) Wonka-vite was over dosed

b.) Wonka-vitewas too strong

c.) People didn’t took it in correct quantity

d.) Wonka-vite got failed

Answer:- b) wonka-vite was too strong

Question 26

What did Mr Wonka rolled up?

a.) His sleeves

b.) His mate

c.) Machine

d.) All of above

Answer:-a) hus sleeves

Question 27

Which tree grows upon the slopes of Wheeler Peak in Nevada, U) S) A) ?

a.) Oak

b.) Bristlecone pine

c.) Flea

d.) Fir

Answer:- b) Bristlecone pine

Question 28

Where did narrator jumped?

a.) Into the machine

b.) Into the lab

c.) Into the Great Glass Elevator

d.) Into elevator

Answer:- c) into the Great Glass Elevator

Question 29

Why did narrator rushed?

a.) To collect special collections from oldest living things

b.) To catch the valuable old things

c.) To collect various old jewels

d.) All of above

Answer:- a) To collect special collections from oldest living things

Question 30

Which type or names are taken in the story?

a.) Oak

b.) Douglas fir

c.) Bristlecone pine

d.) All of above

Answer:- d) all of above

Question 31

Which tree does mrwankasay lives the longest?

a.) Oak

b.) Bristlecone pine

c.) Flea

d.) Fir

Answer:- b) Bristlecone pine

Question 32

What did Mr wanka invited in inventing room?

a.) oily black liquid

b.) Medicine

c.) Machine

d.) Red liquid Iike water

Answer:- a) oily black liquid

Question 33

How many drops liquid did volunteer took?

a.) Two drops

b.) Four drops

c.) One drop

d.) Five drops

Answer :- b) four drops

Question 34

What happened when volunteer took four drops of liquid?

a.) Started vomiting

b.) Started become old

c.) Started becoming black

d.) None of above

Answer :- b) Started becoming old

Question 35

At the end what did he invented?

a.) Wanka-Wanka

b.) Vita-wanka

c.) Flea

d.) None of above

Answer:- b) vita-wanka

Question 36

Why did Mrwanka thought of inventing vita-wanka?

a.) Earlier he invented wanka-vita which made people youngerwas too strong, and people got disappeared

b.) Mrwanka wanted to make people old

c.) Mr wanaka wanted something new invention

d.) All of above

Answer :- a) Earlier he invented wanka-vita which made people younger was too strong, and people got disappeared

Updated: April 10, 2023 — 12:14 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *