PSEB Class 9 English Supplementary Reader Lesson 7 The King who Limped Solution

PSEB Class 9 English Supplementary Reader Lesson 7 The King who Limped all Question and Answers Solution

PSEB Class 9 English Supplementary Reader Lesson 7 The King who Limped Solution: Punjab Board (PSEB) 9th Class Lesson 7 all questions of Supplementary Reader answers are in this page.

PSEB Solution Lesson 7 The King who Limped

Punjab Board Class 9 English Literature (Supplementary Reader) Lesson 7 The King who Limped Solution. Also known as PSEB The King who Limped Solution.

 

B.) COMPREHENSION

 

1.) Why were the courtiers anxious?

Answer:   The courtiers were anxious to meet the new king.

 

2.) How did the king look like?

Answer:   The king looked queer. He wore a bowler hat and walked with a marked limp.

 

3.) Who did the king bring with him? Why?

Answer:  The king brought with him two men who were neighbours. The two men were fighting in the street and blocking the traffic. The king wanted to find out the reason for their quarrel.

 

4.) Why were the two men fighting?

Answer:  The two men were fighting over the ownership of a dog

 

5.) Why did the Chancellor and the Prime Minister walk with a limp?

Answer:  The Chancellor and the Prime Minister walked with a limp because they wanted to please the king by imitating him. They had seen the king entering the palace limping.

 

6.)Who else did not walk properly? Why?

Answer:  One of the Ladies-in-waiting did not walk properly. She said that she had a sprained ankle. In reality. She did so to please the king, who walked with a limp.

 

7.) How did the king return the dog to the right owner?

Answer:  It was suggested to divide the dog into and give the two neighbours half each. The first neighbour readily agreed to the proposition. However, the second neighbour exclaimed with a shock in the negative and said that he could not bear to see the little dog harmed. He offered that the first neighbour might have the dog. Seeing these two starkly opposite reactions, the king returned the dog to the second neighbour.

 

8.) Why did the king send the first neighbour to prison?

Answer:  The king sent the first neighbour to prison because he had breached the peace by fighting in the street and tried to steal the dog, which did not belong to him.

 

9.) Why was the king not pleased with the Chancellor and the Prime Minister?

Answer:  The king was not pleased with the Chancellor and the Prime Minister because they were sycophants. Moreover, they were not voice and give thoughtless suggestions for resolving the dispute between the two neighbours.

 

10.) How was the first lady rewarded?

Answer:  The king made the first lady chief lady-in-waiting.

 

11.) Why were the courtiers amazed at the king’s behavior?

Answer:  The courtiers had first thought of the King as weird because he wore a bowler hat and walked with a noticeable limp. However, the king proved to be thoughtful, wise and a good judge. It is why the courtiers were amazed at the king’s behavior.

 

For further updates, follow our page Net Explanations

Updated: August 25, 2022 — 10:59 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *