MS Word MCQs with Answers

MS Word MCQs

1) The program that is used to create, edit, and print professional documents like letters, papers, reports, memos, newsletters, booklets, and manuals.

a) MS Paint

b) MS Excel

c) MS Word

d) MS Powerpoint

2) When creating a document in MS Word, the basic element is :

a) Picture

b) Text

c) Video

d) Audio

3) In MS Word, the new blank document is by default named as

a) Document 1

b) Empty page

c) Blank space

d)  All of these

4) In MS Word, ……………………………. option allows the user to store the documents, and helps him to recall it later as per his wish.

a) Keep

b) Restore

c) Save

d)  None of these

5) We make use of ……………. combination shortcut key to save our documents in MS Word.

a) Ctrl + K

b) Alt + S

c) Ctrl + S

d) Shift + S

6) In MS- Word …………… option we use to save our document for the first time and ………………….. option to save the changes that we had made to our document after saving it with our name.

a) Save As, Save

b) Store As, Store

c) Keep As, Keep

d) Both B and C

7)  ………………………. means the way a document looks or appears after making changes in the font, font style, font colour and font size of the text.

a) Format

b) Modify

c)) Transform

d) All of these

8) MS Word provides the option as …………………………… to remove the formatting from the selected text.

a) Clear Formatting

b) Remove Changes

c) Delete Formatting

d)  Erase Changes

9) ………………………….. changes the capitalization of selected text.

a) Modify Case

b) Change Case

c) Transform Case

d) Alter case

10) ……………………… makes the selected text smaller in size and below the normal text ( X2)

a) Subscript

b) Super script

c) Above text

d) Below text

11)  When the font style of a text is setted, the text gets a slant effect.

a) Slant

b)  Italic

c)  Underline

d) Bold

12) It makes the selected text look in dark black characters.

a) Dark

b) Bold

c)  Faint

d) None of these

13) It is a set of characters :

a) Text

b) Characters

c)  Letters

d) Font

14) This option allows us to preview the document/page before sending it for printing .

a) Print Preview

b) Print show

c) Print View

d) Pre-print View

15)  It applies the color to the characters of the selected text or word.

a) Font color

b) Text Highlight color

c) Text effects

d) None of these

 

Answer Keys

1

C
2

B

3

A
4

C

5

C
6

A

7

A
8

A

9

B
10

B

11

B
12

B

13

D
14

A

15

A


Updated: July 24, 2021 — 1:42 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen + 19 =