Why Poem Class 4 Extra Questions and Answers English Marigold

Why Extra Questions and Answers | Why Poem Class 4 Extra Questions and Answers | NCERT Class 4 Poem Why Extra Questions | Why Poem Class 4 Extra Questions and Answers | English Marigold Poem Extra Questions and Answers Why.

Why Poem Class 4 Extra Questions and Answers English Marigold

Fill in the blanks:-

(1) I know a —– little boy.

Ans:- Curious.

(2) Why this why —–, why, —-, why.

Ans:- That, Then.

(3) Why lead and —- sink.

Ans:- Marble.

(4) And why they—- the sky.

Ans:- Cross.

(5) And why the — die.

Ans:- Flowers.

(6) And why we — and drink.

Ans:- Eat.

(7) Has found the — why.

Ans:- Reason.

Questions answer:-

(1) What the little boy always ask?

Ans:- The little boy always ask why?, why that, why then, why this.

(2) What are the things he wants to know?

Ans:- The things he wants to know are—

(i) Why wood should swim

(ii) Why lead and marble sink.

(iii) Why sun should shine and wind shoud blow.

(iv) Why we eat and drink.

(v) What makes the clouds, why they cross the sky.

(vi) Why sinks the sun behind the hills.

(viii) And why the flowers die.

(3) Do you think the answer of this question is to hard to answer

Ans:-No; the questions that was asked by the boy wasn’t that hard to answer.

(4) What is the name of the poem?

Ans:- The name of the poem is ‘why’.


Updated: November 12, 2020 — 11:40 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =