Uses of Internet MCQs with Answers

Uses of Internet MCQs with Answers

1) It has become the preferred method of communication for sending, recieving and storing electronic messages.

a) Post

b) Courier

c) Fax

d) E-mail

2) The advantages of the e-mail are :

a) Cost cutting

b) speed

c) convenience

d) All of these

3) The trading of products or services using computer networks such as internet.

a) Sharing

b) Chatting

c) E-commerce

d) Mailing

4) E-commerce includes

a) Online business to business or consumer transactions

b) Online merchandising

c) Digital delivery of products and services

d) All of these

5) The term that is used for various e-cash payment and electronic payment schemes on the Internet

a) Digital Money

b) Plastic Money

c) Paper Money

d) None of these

6) Disintermediation is a process where

a) Products or goods and services are returned back

b) Charging of extra money

c) Middlemen are eliminated/ removed

d) All of the these

7) The advantages of E-commerce are

a) Stores are open all the time

b) No need to stand in queues or being placed for hold on forever

c) Lots of choice

d) All of these

8) It is used to search/find information on the web.

a) E-mail

b) Webpage

c) Search engine

d) None of these

9) In ……………………. image and sounds are then sent through the Internet where users not only hear each other but can also have face to face communication

a) Chatting

b) Video conferencing

c) Mailing

d) Morphing image

10) Facebook, Instagram, Linked in, Twitter, flickr etc are the examples of ……………. sites

a) Commercial

b) Social networking

c) government department

d) Shopping site

11)  Online chat is any form of real time communication over the ……………. between two or more computer users

a) Garden

b) road

c) Internet

d) None of these

12) It actually means of having live text-based conversations with other people connected to the internet.

a) Talking

b) Murmuring

c) Texting

d) Chatting

13) When we enter the chat, we enter the imaginary room known as

a) chatroom

b) study room

c) guest room

d) None of these

14) When you are not online, your status is set to

a) Out of coverage area

b) not connected

c) online

d) offline

15) It is used to address a person on the chat

a) Surname

b) petname

c) nickname

d) real name

 

Answer keys

1

D
2

D

3

C
4

D

5

A
6

C

7

D
8

C

9

B
10

B

11

C
12

D

13

A
14

D

15

C


Updated: August 2, 2021 — 5:49 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − 13 =