Three Questions Extra Questions and Answers English Honeycomb Chapter 1

Three Questions Extra Questions and Answers Class 7 English Honeycomb Chapter 1 | Class 7 English Chapter 1 Extra Questions and Answers |

Three Questions Extra Questions and Answers English Honeycomb Chapter 1

Very Short Type Extra Questions and Answers – Three Questions

(1) What was the king seeking for?

Ans: – The king was seeking for answers of his three questions.

(2) How many questions was the king seeking for?

Ans: – The king was seeking for three questions.

(3) What was the first question of the king?

Ans: – The first question was “What is the right time to begin something?”

(4) What was the second question asked by the king?

Ans: – The second question was – “Which people should I listen to?”

(5) What was the third question asked by the king?

Ans: – The third question was – “What is the most important thing for me to do?”

(6) Whom did the king sent throughout his kingdom?

Ans: – The king sent messengers throughout his kingdom.

(7) What would be rewarded by the king if anyone answers these three questions?

Ans: – The king promised a large sum of money as a reward

(8) Was the king satisfied by the answers given by some wise men?

Ans: – No, he was not satisfied by their answers.

(9) Who was widely known for his wisdom?

Ans: – The hermit

(10) Whom did the king decide to seek advice form?

Ans: – The king decided to seek advice form a certain hermit

(11) Where did the hermit live?

Ans: – The hermit lived alone in a small forest and leads a simple life

(12) Whom did the king disguise himself when he went to met the hermit?

Ans: – The king disguised himself as a simple human with ordinary clothes.

(13) Before reaching the hermits hut, what did the king do?

Ans: – Before reaching there, the king left his horse with his bodyguards and went alone to the hut.

(14) What was the hermit doing when the king reached there?

Ans: – The hermit was digging the ground infront of his hut.

(15) Who greeted the king?

Ans: – The hermit

(16) Was the hermit young and strong?

Ans: – No, the hermit was old and very weak.

(17) What was the reply gives by the hermit when king asked to answer his three questions?

Ans: – The hermits reply to him. He just intended and kept in digging.

(18) “Let me take the spade and work in your place”. Who said and to whom?

Ans: – The king said this to the hermit.

(19) Whom did the king see running towards them?

Ans: – The king saw a bearded man running towards them.

(20) Why was the bearded man running towards them?

Ans: – Because he was wounded in his stomach.

(21) What happened when the man reached to them?

Ans: – The man was fainted and fell down on the ground.

(22) Who curved the wounded man?

Ans: – The king

(23) What did the wounded man say when the king woke up the next day?

Ans: – The wounded man was the enemy of the king.

(24) Who was the wounded man?

Ans: – The wounded man was the enemy of the king.

(25) Why did the man wants to take revenge on the king?

Ans: – Because the king killed his brother and seized his property.

(26) What did the king promise the bearded man?

Ans: – The king promised him to give back his property.

(27) Who wounded the man?

Ans: – The king’s bodyguard wounded the man.

(28) When the king asked his three answers for the last time, what did the hermit reply?

Ans: – The hermit replied that the king had already been answered for the three questions.

(29) According to the hermit, what was the answer of his first questions?

Ans: – According to him, the right time, was when the king was digging the beds.

(30) What was the answer of his second questions according to the hermit?

Ans: – The right and the most important person was the hermit himself.

(31) What was the answer given by hermit of his third questions?

Ans: – The most important business was that the king helped the hermit.

(32) What is the only one time that is important?

Ans: – The only one time that in important is ‘Now’.

(33) Why ‘now’ is the most important time?

Ans: – Because it is the only time we have any power to act.

(34) Who is the author of this story?

Ans: – Leo Tolstoy

(35) “here comes someone running” – who said this and whom do ‘someone’ refers to?

Ans – This was said by the hermit and ‘someone’ referred to the wounded man.

Short Type Extra Questions and Answers –Three Questions

(1) Why did the thought come to the king that he would never fail?

Ans: – The thought come to the king that he would never fail, if only he could get the three things, i.e. hermits to know the three answers of his three questions.

(2) Why did the king send his messengers throughout the kingdom?

Ans: – The king sent his messengers throughout the kingdom because he promised to reward a huge sum of money who would be able to answers his three questions.

(3) What was the answer given by some wise men to his first questions?

Ans: – The answers were like, the king must prepare his timetable and strictly follow it. Others suggestion to have a council of wise men, who would help him to act at the right time.

(4) Write the answers suggested by wise men to his second questions?

Ans: – To his second questions some suggested that the king should have councillors and priests. Some others said to listen to his doctors and yet others said that soldiers were the most needed one.

(5) What were the reply given by the wise men to his third questions?

Ans: – To his third questions, some wise men replied that science is the most important thing for him. But some others said that fighting and also religious worship in the most important thing.

(6) Was the king satisfied by the answers given by some wise men? If not, why?

Ans: – No, the king was not satisfied by the answers suggested by the wise men, because the answers to his questions given by them were all different and he could not decide what is choose. SO, therefore, none of them were rewarded.

(7) Whom did the king decide to seek the advice form and why?

Ans: – As the king was not satisfied by the answers given by many wise men, later he decided to seek the advice form a certain hermit because he was widely known for his wisdom.

(8) Who was the hermit?

Ans: – The hermit was a person who lives alone in a small forest and leads a simple life. He was widely known for his wisdom, so the king decide t seek advice from him.

(9) Did the hermit reply to his questions?

Ans: – No, the hermit did not replied his question. He just listened his questions and them kept on digging again. Therefore, the king received no reply

(10) Who was coming towards the king and the hermit?

Ans: – A bearded man was coming towards them. He was injured and lost his consciousness and fell on the ground infront of the king. Later the king and the hermit found out that he was wounded in his stomach.

(11) Why did the bearded man plan to kill the king and how?

Ans: – The bearded man revealed that he was the enemy of the king because he killed his brother and seized all his property. SO the bearded man took the opportunity to take revenge on him. He planned to kill him on his way back home. But later he was caught by the bodyguards of the king and wounded him.

(12) What did the wounded man promise to the king?

Ans: – The man promised that he would serve the king as his most loyal and faithful servant for saving his life. Further, he would also order his sons to do the same thing for the king.

Long Type Extra Questions and Answers –Three Questions

(1) What were the three questions that the king seeking for answers?

Ans: – The king thought that if he knew this three questions answer, he would never fail in his life. The questions were –

(i) What would be the right time to begin something?

(ii) What type of people should he listen to?

(iii) What would be the most important thing for him to do?

(2) Whom did the king send to his kingdom and why?

Ans: – The king decided to send messengers throughout his kingdom and made an announcement of promising a huge amount of money to anyone who would answer his three questions. Unfortunately, he did not reward anyone because he was not satisfied by their different types of answers.

(3) What were the various answers given by wise men to his first questions?

Ans: – There were various kinds of answers given by some wise men, like the king should prepare a timetable and follow the schedule. By this way, he can manage everything at its proper time.

Some others said that the king should consult a council of wise men to help him and decide everything at a proper time. Further, others suggested to took into the future by the help of a magician.

(4) Whom did the king visit in the forest and why?

Ans:- Although, the king was not satisfied by the answers given many wise men because they were all different answers and it was quite difficult to choose either. So, the king decided to visit the hermit and seek his advice for his questions. The hermit lived in a small forest and led a simple life. Therefore, the king disguised himself in a simple clothes and left his horse and bodyguard and walked alone towards the hut of the hermit.

(5) What was the answers given the hermit to this first questions?

Ans: – The first questions asked by the king was that how could he learn to do the right thing at the right time. Later the hermit replied that if the king would not dug those beds for him, he would have gone away. And the bearded man would have attacked him, Hence, the most important time was when the king was digging those beds instead of the hermit.

(6) What did the hermit reply to his second questions?

Ans: – This second questions was who would be those people he should listen to and needed the most So, the hermit replied that the most important person was the hermit himself, because the king helped him dugging the beds whole day. Therefore, the hermit would be the most important person for the king.

(7) What was the answer given by the hermit to his third questions?

Ans: – The third questions asked by the king was that what would be the most important affairs for him to do. The hermit said that helping him to dug those beds was him most important business And also how the king cured his enemy was the important business for him too. Therefore, the king received all his answers of the three questions.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − eight =