The Little Girl Extra Questions and Answers Class 9 English Beehive Chapter 3

Are you looking for The Little Girl Extra Questions and Answers, if yes? then you the right place. Here we are providing The Little Girl Extra Questions and Answers Class 9 English Beehive Chapter 3.

The Little Girl Extra Questions and Answers Class 9 English Beehive Chapter 3

The little girl Extra Questions and Answers Very Short Type

Question 1:

Who is the main character of the story?

Ans: – Kezia is the main character in the story.

Question 2:

Who wrote the story “the little girl?

Ans: – Katherine Mansfield wrote the story “the little girl”.

Question 3:

What is the main theme of the story?

Ans: – The relationship between the child and the parents is the main theme of the story.

Question 4:

What is the secret lechind the strictness of our parents?

Ans: – It is secret of our betterment prevailed behind the strictness of our parents.

Question 5:

What is the meaning of fainter and fainter?

Ans: – it means to lessen

Question 6:

What are the things asked by Kezia’s father after returning from office?

Ans: – Kezia’s father asked for evening tea, newspaper and his sleeper to her mother after returning from office.

Question 7:

Write the meaning of stutter?

Ans: – Sutter means to stammer.

Question 8:

Who used to send kezia to her parent on every Sunday?

Ans: – Kezia’s grandmother sent kezia to her parent on every Sunday.

Question 9:

Kezia was compared with what?

Ans: – Kezia was compared with a little brown owl.

Question 10:

 What was kezia’s father looking for?

Ans: – Kezia’s father was looking for a speech which he had prepared for the port Authority.

Question 11:

What was the name of neighbours of kezia?

Ans: – Her neighbours were a family called Mac Donald’s.

Question 12:

What was the name of the little baby of Mac Donald’s?

Ans: – The name of the little baby of Mac Donald’s was Mao

Question 13:

What was the name of the cook of kezia’s family?

Ans: – The name of the cook was Alice.

Question 14:

 What did kezia use to see in her nightmare?

Ans: – Kezia used to see a butcher in her nightmare.

The Little Girl Extra Questions and Answers – Multiple Choice

Question 1:

Who is the figure to be feared?

(a) Kezia’s brother     (b) kezia’s mother

(c) Kezia’s father        (d) kezia’s grandmother

Ans: – Kezia’s father

Question 2:

 Grandmother suggested kezia to gift _______ on her father birthday?

(a) Yellow Chirt        (b) Black pant

(c) Pin cushion          (d) Pink pillow.

Ans: – Pin cushion

Question 3:

 The colour of the fabric was?

(a) Red     (b) Yellow

(c) Black   (d) Blue

Ans: – Yellow

Question 4:

 What did kezia stuff into the cushion?

(a) Pieces of cloth     (b) cotton

(c) Pieces of stone    (d) Pieces of paper

Ans: – Pieces of paper.

Question 5:

 Mac Donald’s have?

(a) Five children      (b) Two children

(c) Six children       (d) one child

Ans: – five children.

Question 6:

Game played by Mac Donald’s?

(a) Tag      (b) Badminton

(c) Kabaddi   (c) Hide and sick

Ans: – Tag.

The Little Girl Extra Questions and Answers – Short Type

Question 1:

Explain it -> “Will probably find an echo in every home?

Ans: – It means that all the children will feel the same way and can relate with kezia. Kezia was full of fear towards her father and letter on she understand his behaviour and felt that he was concerned about her and loved her. All the children will also feel the same way about their parents and relate themselves with Kezia.

Question 2:

Why did kezia feel relieved when her father left?

Ans: – Kezia feared her father and was afraid of him. She was relieved when he left home.

Question 3:

What is Tag?

Ans: – Tag is children’s game of catching one another like our play catch catch.

Question 4:

 What was the dream that Kezia had often?

Ans: – Kezia had often a dream where she would see a butcher with a big knife and rope. He would approach kezia with a dreadful smile on his face and once kezia would see him, she would feel that she was unable to move, seeing the butcher she was so much terrified and started crying for help to her grandmother.

The Little Girl Extra Questions and Answers – Long Type

Question 1:

What was the real intention of kezia’s father punishing her?

Ans: – Kezia’s father punished her because he wanted her to know that thing which does not belong to her, should not be touched by her. He wanted to teach her, so that it would benefit her future life. She was a small child she was not aware about the important document of her father. Kezia’s father did not want to harm her but wanted that kezia should know that in future she should not touch anything that does not belong to her.


Updated: November 21, 2020 — 1:39 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − one =