The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers English Beehive

The Lake Isle of Innisfree Extra Questions and Answers | The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers | NCERT Class 9 Poem The Lake Isle of Innisfree Extra Questions | The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers | English Beehive Poem Extra Questions and Answers The Lake Isle of Innisfree.

The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers English Beehive

The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers – Very Short Type

The Lake Isle of Innisfree Very Short Type Extra Questions and Answers sequentially below-

Question 1.

Who wrote the poem “The Lake Isle of Innisfree”?

Answer:

William Butler Yeats wrote the poem The Lake Isle of Innisfree.

Question 2.

What is the meaning of Cabin here?

Answer:

Here cabin means room.

Question 3.

Write the meaning of wattles?

Answer:

It means twisted sticks for making fence.

Question 4.

What were the materials used by the poet to make a small room in Innisfree?

Answer:

The poet thought of using clay to make the room and small sticks to make the fence of the cabin.

Question 5.

What does the poet plane to eat when he will stay at Innisfree?

Answer:

The poet planed to eat bean from the nine bean plant and honey from the bee have.

Question 6.

Where does the morning hide herself according to the poet?

Answer:

According to the poet the morning hides herself behind the veil.

Question 7.

What is the color of the sun light in the afternoon?

Answer:

The color of the sunlight in the afternoon is purple.

Question 8.

Name the insect mentioned in the second stanza of the poem?

Answer:

Name of the insect is Cricket.

The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers – Choose the Correct Answer

The Lake Isle of Innisfree Choose the Correct Answer Type Extra Questions and Answer sequentially below-

Question 1.

Where does the poem set?

(a) Innisfree

(b) Munich

(c) Safis free

(d) Zurich

Answer: Innisfree.

Question 2.

The poet has planted_______ plant for food?

(a) Bean

(b) Banana

(c) Coconut

(d) Lemon

Answer: Bean.

Question 3.

How many plants did the poet plan to grow for food?

(a) Five

(b) Eight

(c) Six

(d) Nine

Answer: Nine.

Question 4.

Name the bird mentioned in the second stanza?

(a) Linnet

(b) Bonnet

(c) Skylark

(d) Mightingle

Answer: Linnet.

Question 5.

The color of the pavement is?

(a) Black

(b) Grey

(c) Red

(d) White

Answer: Linnet.

The Lake Isle of Innisfree Poem Class 9 Extra Questions and Answers – Short Type

The Lake Isle of Innisfree Short Type Extra Questions and Answer pointout below-

Question 1.

Why did the poet want to go back to Innisfree?

Answer:

Innisfree was a very quiet place and the poet had spent his childhood over there. He had many sweet memories in that place, for that reason he wanted to go back to Innisfree.

Question 2.

What are the things mentioned in the second stanza of the poem, which are the reason of poet’s peaceful mind?

Answer:

The blissful morning wearing the veil of cloud, song of male cricket, twinkling stars of midnight linnet bind make the poet peaceful.

Question 3.

What is reason given by the poet in the third stanza for going back to Innisfree?

Answer:

In the third stanza the poet said that he wanted to go to Innisfree back because the sound of the lake water striking the shore attracted him which is for better than the road way and the gray color pavements this took him back to Innisfree .

See also:

NCERT Class 9 English Extra Questions (All Chapter)


Updated: November 24, 2020 — 1:13 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 5 =