## S. K. Gupta Anubhuti Gangal Class 5 Math Eighth Chapter Decimals Exercise 30

## EXERCISE 30

**Multiply:**

**(1) 4.67 by 3**

= 4.67 × 3

= 14.01

**(2) 7.42 by 5**

= 7.42 × 5

= 37.1

**(3) 5.93 by 8**

= 5.93 × 8

= 47.44

**(4) 28.07 by 6**

= 28.07 × 6

= 168.42

**(5) 8.25 by 16**

= 8.25 × 16

= 132

**(6) 19.83 by 25 **

= 19.83 × 25

= 495.75

**(7) 615.3 by 78**

= 615.3 × 78

= 47993.4

**(8) 62.131 by 42**

= 62.131 × 42

= 2609.502

**(9) 723.04 by 89**

= 723.04 × 89

= 64350.56

**(10) If 5867 × 6 = 35202, then find the product of each of the following without actually performing multiplication.**

(a) 5.867 × 6

= 35.202

(b) 58.67 × 6

= 352.02

(c) 586.7 × 6

= 3520.2

(d) 0.5867 × 6

= 3.5202

**(11) If 1 liter of petrol costs Rs 45.34, find the cost of 25 liters.**

Solution: The required cost of petrol (in Rs) = (45.34 × 25) = Rs 1133.50

**(12) The cost of a pair of shoes is Rs 723.95. What will be cost of 38 such pairs of shoes?**

Solution: The required cost of given pairs of shoes (in Rs) = (723.95 × 38) = 27510.10

Please make a video of Math steps-5 exercise-29 to 30

Good