# RS Aggarwal Vikash Aggarwal Class 4 Activity Book Composite Mathematics Activity Sheet 75 Solution

## Activity Sheet – 75

#### Solve the following word problems:

(1) A man  had Rs. 873.68 in his bank account. He deposited Rs. 458.85 more. What is the balance in his account now?

Rs.  873.68 + 458.85 = Rs. 1332.53

Ans:- The total balance of account is Rs. 1332.53

(2) Sheetal purchased a book. She gave two hundred-rupee notes to the shopkeeper and got Rs. 38.25 back. How much did the book cost.

Rs. 200 – 38.25 = Rs. 161.75

Ans:- The amount of  the book is Rs. 161.75

(3) A fountain pen costs Rs. 63.36 and a gel pen costs Rs. 36.63. Which pen costs more and by how much ?

Rs. 63.36 – Rs. 63 = Rs. 26.73

Ans:- A fountain pen costs more greater by Rs. 26.73

(4) Anand bought a toy for Rs. 113.35. He gave three fifty-rupee notes to the shopkeeper. What  amount did the shopkeeper return?

Rs. 150.00 – Rs. 113.35 = Rs. 36.65

Ans:- The shopkeeper return Rs. 36.65.

(5) On the eve of Christmas, Jane bought a gift for her mother for Rs. 114.75 and one for her brother for Rs. 37.85. If she has Rs. 79.60 left, how much money did she start with?

Rs. 114.75 + Rs. 37.85 + Rs. 79. 60 = Rs. 232.20

(6) Sachin went to a sports shop. He bought a tennis ball for Rs. 38.35 ; a cricket bat for Rs. 275.75 and a pair of tennis shoes for Rs. 556.85.  He gave two 500-rupee notes to the shopkeeper. How much did he get back?

Rs. 1000 – (Rs. 38.35 + Rs. 275.75 + Rs. 556.85) = Rs. 870.95

Ans:- He did get back Rs. 870.95

(7) Aneesh and Tarun went to a garments shop and bought the following items:

Aneeesh

Shirt – Rs. 319.65

Pullover – Rs. 478.55

Jeans – Rs. 634.95

Rs. 319.65 + Rs. 478.55 + Rs. 634.95 = Rs. 1433.15

Tarun

Trousers – Rs. 466.45

Jacket – Rs. 586.75

Belt – Rs. 325.18

Rs. 466.45 + Rs. 586.75 + Rs. 325.18 = Rs. 1378.38

Rs. 1433.15 – Rs. 1378.38  = Rs.54.77

Who spent more and by how much?

Ans:- Aneesh spent more amounts by Rs.54.77

Updated: December 29, 2018 — 4:07 pm