RS Aggarwal Class 6 Math Thirteenth Chapter Angels And Their Measurement Exercise 13D Solution

RS Aggarwal Class 6 Math Thirteenth Chapter Angels And Their Measurement Exercise 13D Solution

EXERCISE 13D

OBJECTIVE QUESTIONS

Mark (√) against the correct answer in each of the following:

(1) Where does the vertex of an angle lie?

Ans: (c) On the angle

(2) The figure formed by two rays with the same initial point is called

Ans: (c) an angle

(3) An angle measuring 180o is called

Ans: (c) Straight angle

(4) An angle measuring 90o is called

Ans: (b) a right angle

(5) An angle measuring 91o is

Ans: (b) an obtuse angle

(6) An angle measuring 270o is

Ans: (d) a reflex angle

(7) The measure of a straight angle is

Ans: (c) 180o

(8) An angle measuring 200o is

Ans: (c) a reflex angle

(9) An angle measuring 360o is

Ans: (d) a complete angle

(10) A reflex angle measures

Ans: (b) more than 180o but less than 360o

(11) 2 right angles =?

Ans: (b) 180o

Ans: (b) 135o

(13) If there are 36 spokes in a bicycle wheel, then the angle between a pair of adjacent a pair of adjacent spokes is

Ans: (c) 10o

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.