Odisha Board Class 6 English A Greedy Fat Old Man (1) Question Answers Solution

A Greedy Fat Old Man (1) Question Answers – Odisha Board – Class 6 English

Odisha State Board Class 6 English all Question Answers for A Greedy Fat Old Man (1). Here we have provided all questions Solution by Expert English Sir for OSEPA Class 6 A Greedy Fat Old Man (1) Question Answers Odia.

A Greedy Fat Old Man (1) Class 6 English Odisha Board

Board Odisha State Board
Class 6th
Subject English
Part 1
Lesson 02
Topic Question Answers Solution

 

LESSON 2

A GREEDY FAT OLD MAN (1)

 

Comprehension questions

 

1.) What is the story about?

Answer: The story is about a fat old man who used to eat a lot. It is about his greediness.

 

2.) When did the old man get up?

Answer: The old man got up at 6 a.m.

 

3.) How much tea did the old man take?

Answer: He took two mugs of tea.

 

4.) Whom did he meet on the way?

Answer: On the way, he met a little thin boy.

 

5.) How many questions did the old man ask the boy?

Answer: The old man asked four questions to the boy.

 

6.) Did the boy ask the old man any question? What was his question?

Answer: Yes, the boy asked question to the old man. He asked the old man that what made him so fat.

 

7.) What did the old man do with the boy?

Answer: The old man caught the thin little boy and ate him.

 

(C) Five three-letter words

  • Fat
  • Old
  • Man
  • Tea
  • Two

 

5) Writing

(a) Answer the following questions

 

(i) What is the story about?

Answer: It is an imaginary about an old man who was fat and greedy. He used to eat a lot. It is about his greediness for the food.

 

(ii) How much tea did the old man take?

Answer: The old man took two mugs of tea.

 

(iii) Whom did the old man met on the way?

Answer: On the way, the old man met a boy. The boy was little and thin.

 

(iv) What did the old man do with the boy?

Answer: The old man was greedy. He caught the little boy and ate him up.

 

Session-5

(b) Given below is a daily time table of Gopal. Based on the time table, write a paragraph about Gopal’s daily habit. First sentence is done for you.

Gopal gets up at 6 a.m. He brushes his teeth at 6.30.a.m. He takes bath at 7.00.a.m. He takes breakfast at 7.30.a.m. He goes to school at 9.30.am. He comes back from school at 4.30.p.m.

 

Now join the written six sentences into two. First one is done for you.

Gopal gets up at 6.00.a.m, brushes his teeth at 6.30.a.m. and takes his bath at 7.00.a.m He takes breakfast at 7.30.a.m., goes to school at 9.30.am. and comes back from school at 4.30.p.m.

 

Now write six sentences about you using the hints above.

I get up 7.00.a.m.

I brush my teeth at 7.30.a.m

I take bath at 8.00.a.m

I take breakfast at 8.30.a.m

I go to school at 10.30.a.m.

I come back from school at 6.00.a.m

 

Session-6

Now join the written six sentences into two

Answer: I get up 7.00.a.m., brush my teeth at 7.30.a.mand take bath at 8.00.a.m

I take breakfast at 8.30.a.m, go to school at 10.30.a.m. and come back from school at 6.00.a.m

 

(C) Given below is the cover of a tooth paste.

Read carefully what is written on the cover. First fill in the form, then, write a paragraph about the tooth paste. Some helps are provided for you.

1.) Name of the product : Maxfresh

 

2.) Made by: Colgate

 

3.) Nett weight: 50 g

 

4.) Date of manufacture: 08/16

 

5.) Expiry date: 24 months from the manufacturing date i.e. 08/18

 

6.) Price:20

 

7.) Use: Whitens teeth, freshen breath, fights cavities

 

Paragraph-

The name of the toothpaste is Maxfresh. It is made by one of the famous companies. It is made by Colgate. Its nett weight is 50 g. It has attractive packaging. It is manufactured in August 2016. Its expiry date is August 2018, which means 24 months from its manufacturing date. Its price is 20 rupees. Its main uses are that it whitens teeth and gives a fresh breathe. It also helps fight cavities. Overall it is a power packed product to use and kick start your day.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + fourteen =