Maharashtra Board Class 7 English Chapter 2.5 Learn Yoga from Animals Solution

Maharashtra Board Class 7 English Solution Chapter 2.5 – Learn Yoga from Animals

Balbharati Maharashtra Board Class 7 English Solution Chapter 2.5: Learn Yoga from Animals. Marathi or English Medium Students of Class 7 get here Learn Yoga from Animals full Exercise Solution.

Std Maharashtra Class 7
Subject English Solution
Chapter Learn Yoga from Animals

(A)

Benefits to Yoga

Physical exercises that help human body to attain concentration At helps to focus and also improve flexibility balance and strength It could improve heart health It could promote sleep quality and also may fight depression.

(B)

Precautions of Yoga

Practice

If you are a beginner, you should start practising yoga either in the presence of yoga teacher or join yoga class so that you learn the basics and the do’s and don’ts of yoga. Asanas should be practised in a clean, airy and well lit room. The floor should be level. It is advisable to use a yoga mat. If it is not possible to practice indoors, you may practice on level ground outdoors. The best time to practice is in the morning before breakfast or in the evening before dinner.

(c) What is Yoga?

Ans: –

A cellular of physical, mental and spiritual discipline perfected in ancient India. Composite practice involving the complete mind body soul complex that is a human being. Integrated system of physical exercise that help us to attain concentration, focus and also improve flexibility balance and strength.

(3) List the names of body parts used in the passage?

Ans: – Hands, shoulders, palms, the naval, spine, Legs, toes, heels, Eyes, forehead, tongue, knees, wrists, elbow, hips, chin, calf muscles, tail bone, the pubis, arms, neck and nose uses when inhale exhale.

(4) List the adverbs/adverbial phrases used in the passage.

Ans: – Involving, solving, completely, deeply, slowly, immediately, gently, flexibility

(6) What do you like better the origin or the parody? Why?

Ans: – Many poetical devices which makes it interesting to read. It even contains many images that make us understand the concept in quick space.

Updated: October 2, 2020 — 1:29 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Nice post thanks for your time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − twelve =