Computer Hardware MCQs with Answers

Computer Hardware MCQs

1) A device that allows the user to see the information generated by computer is called an

a) Input device

b) storage device

c) Output device

d) None of these

2) The device that looks like a TV screen

a) Monitor

b) Keyboard

c) Mouse

d) CPU

3)  The device that allows to print the output seen in the monitor on paper

a) Monitor

b) Printer

c) Scanner

d) All of these

4) CRT (Cathode Ray Tube) and LCD (Liquid Crystal Display) are the examples of :

a) Printer

b) Scanner

c) Xerox Machine

d) Monitor

5) An output device that allows us to hear sounds from the computer.

a) CPU

b) Monitor

c) Speakers

d) Microphone

6) It is a graphics output device that is used to create the graphics on a paper

a) Printer

b) Xerox Machine

c) Scanner

d) Plotter

7)  The output device that takes the display of a computer and projects a larger version of it onto a screen.

a) Plotter

b) Printer

c) Projector

d) None of these

8) The output that is seen on Monitor is called as

a) Softcopy

b) Hardcopy

c) Specimen Copy

d) True copy

9) Impact and Non- Impact are the examples of :

a) Printers

b) Plotter

c) Speakers

d) Projector

10) This device are widely used to draw maps, to draw engineering and architectural drawings

a) Projector

b) Monitor

c) Plotter

d) Printer

11) The output produced on a paper is called the

a) Softcopy

b)Hardcopy

c)Specimen Copy

d)True copy

12) The printer that prints one line of text at a time.

a) Character

b) Line

c) Laser

d) Thermal

13) Thermal printer, electromagnetic printer, and laser printer are the main types of

a) Impact printers

b) Non- Impact printers

c) Thermal printers

d) None of these

14) Drum printers and chain printers are the examples of

a) Character Printers

b) Line printers

c) Non-Impact printers

d) All of these

 15) This device recieves the sound in the form of electric current from the sound card and then converts it to sound.

a) Speakers

b) Plotters

c) Projectors

d) Microphone

Answer Keys :-.

 1

C

 2

                         A

 3

B
4

D

5

C
6

D

7

C
8

A

9

A
10

C

11

B
12

B

13

B
14

B

15

A


Updated: July 24, 2021 — 3:41 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 1 =