A calendar is a structured organisation of the days, weeks, and months that makes it simple to identify the date, week, or month of a given day. Finding a specific day on a given date when a reference date is given, finding a specific day on a given date when a reference day is not given, and ultimately determining a weekday based on another weekday are all examples of the many types of questions from the calendar reasoning section.

There are 365 days in a typical year if you add up all the days on a calendar from January to December. But every four years or so, February has 29 days as opposed to 28. There are 366 days in a year, then. It is referred to as a leap year.

Now let us see this with an example:-

**1.) If 11 August 1993 is Saturday than what is the day on 11 August 1998.**

1993 – Saturday

1994 – Sunday

1995 – Monday

1996 – Tuesday

1997 – Thursday (Leap year)

1998 – Friday

For ever new year we will add 1 day and for leap year we will add 2 days that is every 4 years.

First we will find out the difference between 1998 and 1993.

And that is 5 years difference.

In this 5 years 1 year is leap year , so we will add 1 day

That is 5 + 1= 6.

11 August 1993 is Saturday so we will count 6 days after Saturday

And it is coming Friday

**2) If 20 september 1996 is Thursday than what is the day on 20 september 2000.**

For ever new year we will add 1 day and for leap year we will add days that is every 4 years.

First we will find out the difference between 1996 and 2000.

And that is 4 years difference.

In this 5 years 1 year is leap year , so we will add 1 day

That is 4 + 1= 5.

20 september 1996 is Thursday so we will count 5 days after Thursday

And it is coming – Tuesday

**3) 15 August 2008 is Saturday than what is the day on 15 August 2015.**

For ever new year we will add 1 day and for leap year we will add days that is every 4 years.

First we will find out the difference between 2008 and 2015.

And that is 7 years difference.

In this 7 years 1 year is leap year , so we will add 1 day

That is 7 + 1= 8.

15 August 2008 is Saturday so we will count 8 days after Saturday And it is coming – Sunday