A Tiger in the House MCQ Questions Class 7 English Supplementary Chapter 9

A Tiger in the House MCQ Questions Class 7 English Supplementary Chapter 9

NCERT MCQ Questions for Class 7 English Supplementary Chapter 9 A Tiger in the House. A Tiger in the House MCQ Questions with Answers from Class 7 English Supplementary The Alian Hand Supplementary.

A Tiger in the House MCQ Questions Class 7 English Supplementary Chapter 9

A Tiger in the House Multiple Choice Questions with Answers Class 7 English Supplementary Chapter 9 PDF is available.

Question: (1) Grandfather discovered the tiger – cub in the –

(i) Terai jungle

(ii) Abujmarh forest

(iii) Bandipur forest

Answer:- (i) Terai forest.

Question: (2) The tiger cub was about –

(i) Eight inches

(ii) Ten inches

(iii) Eighteen inches long

Answer:- (iii) Eighteen inches long.

Question: (3) Timothy was brought up entirely on –

(i) Meat

(ii) Grain

(iii) Milk

Answer:- (ii) Grain.

Question: (4) Their cook’s name was –

(i) Mahmoud

(ii) Mahim

(iii) Mahirul

Answer:- (i) Mahmoud

Question: (5) Timothy followed a diet of row mutton and –

(i) Milk

(ii) Cod – liver oil

(iii) Boiled fish

Answer:- (ii) Cod – liver oil.

Question: (6) Timothy’s two companions are Toto and –

(i) Dodo

(ii) A mongrel puppy

(iii) Little kitten

Answer:- (ii) A mongrel puppy.

Question: (7) Toto was a –

(i) Puppy

(ii) Monkey

(iii) Kitten

Answer:- (ii) Monkey.

Question: (8) Timothy was quite afraid of –

(i) Toto

(ii) The puppy

(iii) Grandfather

Answer:- (ii) The puppy.

Question: (9) Timothy’s favorite amusement was –

(i) To stalk anyone who would play with him

(ii) To play with Toto

(iii) To climbs up a tree

Answer:- (i) To stalk anyone who would play with him.

Question: (10) Timothy’s favorite place in the house was the –

(i) Garden

(ii) Drawing room

(iii) Kitchen

Answer:- (ii) Drawing room.

Question: (11) Timothy slept at night in the –

(i) Drawing room

(ii) Cage

(iii) Cook’s quarters

Answer:- (iii) Cook’s quarters.

Question: (12) “When timothy was about six months old a change came over him” what was that?

(i) He became hostile

(ii) He grew less Listener

(iii) He remain calm all the day

Answer:- (i) He became hostile.

Question: (13) Grandfather took timothy to a 200 in –

(i) Dehradun

(ii) Lucknow

(iii) Ahmadabad

Answer:- (ii) Lucknow.

Question: (14) What is the old way of grandfather of keeping timothy quit?

(i) Whenever the tiger growled grandfather smacked him across the mouth

(ii) Give a forehead kiss

(iii) Smacked him across the ear

Answer:- (i) Whenever the tiger growled grandfather smacked him across the mouth.

Question: (15) In the next cage of timothy there was a –

(i) Elephant

(ii) Gorilla

(iii) Leopard

Answer:- (iii) Leopard.

Question: (16) A number of people had gathered in front of timothy’s cage to –

(i) See timothy

(ii) See the reunion and unconditional love of them

(iii) see timothy’s games

Answer:- (ii) see the reunion and unconditional love of them.

Question: (17) Before leaving the zoo grandfather had been slapping him for about –

(i) 10 minutes

(ii) 5 minutes

(iii) Two minutes

Answer:- (ii) 5 minutes.

Question: (18) Grandfather wanted to change the tiger’s cage because –

(i) It was too tiny for the tiger

(ii) The leopard of the next cage frightening the tiger

(iii) It was so dirty

Answer:- (ii) The leopard of the next cage frightening the tiger.

Question: (19) The keeper said to grandfather his timothy was died –

(i) Three months

(ii) Four months

(iii) Two months ago

Answer:- (iii) Two months ago.

Question: (20) Timothy was died of –

(i) Pneumonia

(ii) Cholera

(iii) An accident

Answer:- (i) Pneumonia.

Question: (21) In the zoo the tiger, who was licking grandfather’s hand was trapped in the –

(i) Forest

(ii) Hills

(iii) Cage

Answer:- (ii) Hills.

More MCQ Question Set and Answer:

1.) What did grandfather discovered?

a.) Tiger-cub

b.) Lion-cub

c.) Bear

d.) Monkey

Answer:- a) tiger-cub

 

2.) Who was Timothy?

a.) Grandson

b.) Tiger-cub

c.) Monkey

d.) Family member

Answer:- b) Tiger-cub

 

3.) Where did Grandfather found Timothy?

a.) In forest

b.) Near lake side

c.) In terai jungle

d.) At zoo

Answer:- c) In terai jungle

 

4.) How long was the tiger which grandfather discovered?

a.) Eighteen meter

b.) Eighteen inches

c.) Eight inches

d.) Eighteen foot

Answer:- b) Eighteen inches

 

5.) Where was tiger hiding?

a.) Among the bushes

b.) Among the intricate root of banyan tree

c.) Behind the big banyan tree

d.) Behind the big stone

Answer:- Among the intricate root of banyan tree

 

6.) Whom did grandfather brought home?

a.) His friend

b.) Old cook

c.) Tiger-cub

d.) Lion-cub

 

7.) Timothy , tiger cub was brought up entirely on ?

a.) Meat

b.) Milk

c.) Water

d.) Juice

Answer:- b) Milk

 

8.) Who feeded tiger-cub with feeding bottle?

a.) Grandfather

b.) Cook

c.) Narrator

d.) All of above

Answer:- b) cook

 

9.) Who is Mahmoud?

a.) Grandfather

b.) Narrator

c.) Tiger-cub

d.) Cook

Answer:- d) Cook

 

10.) Tiger-cub was put on diet of ?

a.) Raw mutton

b.) Milk

c.) Cod liver oil

d.) Both a and c

Answer:- d) both a and x

 

11.) Later the Tiger-cub was put on diet of?

a.) Goat

b.) Pigeons

c.) Rabbits

d.) Both b and c

Answer:- d) both b and c

 

12.) Who were Two companions of Timothy?

a.) Tutu and monkey

b.) Toto and Mahmoud

c.) Toto and puppy

d.) Dog and monkey

Answer:- c) Toto and puppy

 

13.) At first Timothy was afraid of?

a.) Toto

b.) Cook

c.) Puppy

d.) Monkey

Answer:- c) puppy

 

14.) What do you mean by darted?

a.) Rush suddenly

b.) Afraid

c.) Move back

d.) None of above

Answer:- a) Rush suddenly

 

15.) Who came to live with grandfather?

a.) Timothy

b.) Toto

c.) Narrator

d.) Cook

Answer:- c) Narrator

 

16.) Who become tiger’s favorite?

a.) Grandfather

b.) Toto

c.) Puppy

d.) Narrator

Answer:- d) Narrator

 

17.) Which place was Timothy favorite at home?

a.) Garden area

b.) Living area

c.) Drawing room

d.) All of above

Answer:- c) Drawing room

 

18.) Why does people on the road gave wide berth to Narrator and Timothy?

a.) Because they played together

b.) Because Narrator came on road with Timothy for a walk

c.) Because Timothy looked dangerous

d.) None of above

Answer:- b) Because Narrator came on road with Timothy for a walk

 

19.) What does crafty mean?

a.) Wise

b.) Cunning

c.) Blessed

d.) Kind

Answer:- b) Cunning

 

20.) Where did Timothy sit in Drawing room?

a.) Under the table

b.) On sofa

c.) On chair

d.) Near carpet

Answer:- b) on sofa

 

21.) Where did Timothy slept at night?

a.) Cook’s quarters

b.) Drawing room

c.) Kennel

d.) Compound

Answer:- a) Cook’s quarters

 

22.) What changes were there in Timothy when he grew 6 months old?

a.) Timothy obeyed everything said

b.) Timothy become more friendly

c.) Timothy become less friendly

d.) All of above

Answer:- c) Timothy become less friendly

 

23.) What Timothy did when taken for walk?

a.) Try to run away

b.) Try to harm narrator

c.) Try to steal away to stalk a cat or someone’s pet

d.) Try times to harm people

Answer:- c) Try to steal away to stalk a cat or someone’s pet

 

24.) What could everyone find in veranda morning?

a.) Flesh of cat

b.) Feathers

c.) Messy things

d.) All of above

Answer:- b) Feathers

 

25.) What did grandfather decided?

a.) To transfer Timothy in to zoo

b.) To shift Timothy from their house

c.) To leave Timothy in the jungle

d.) None of above

Answer:- a) to transfer Timothy in the zoo

 

26.) Where did Grandfather took Timothy with him?

a.) Bangalore

b.) Lucknow

c.) Orrisa

d.) Karnataka

Answer:- b) Lucknow

 

27.) How did grandfather and Timothy went Lucknow?

a.) By private vehicle

b.) By train with reserved compartment

c.) By plane

d.) By own vehicle

Answer:- b) by train with reserved compartment

 

28.) Who were happy to have Timothy at zoo?

a.) Zoo keeper

b.) Zoo authorities

c.) Grandfather

d.) All of above

Answer:- b) zoo authorities

 

29.) When did grandfather visited zoo again to see Timothy?

a.) Year later

b.) One month later

c.) Six months later

d.) Five months later

Answer:- c) Six months later

 

30.) Did narrator Accompany grandfather to visit zoo?

a.) Yes

b.) No

Answer:- b) No

 

31.) What did grandfather did to Timothy when he visited zoo?

a.) Stroked the tiger’s forehead

b.) tickled his ears

c.) to put both hands around his head

d.) All of above

Answer:- d) all of above

 

32.) Who gathered to see reunion?

a.) People

b.) Keeper

c.) Zoo author

d.) All of above

Answer:- a) people

 

33.) “Why don’t you put him somewhere else?” Who is the speaker

a.) Zoo authorities

b.) Zoo keeper

c.) Grandfather

d.) People

Answer:- c) grandfather

 

34.) Who was frightening Timothy?

a.) Tiger

b.) Leopard

c.) Lion

d.) Monkey

Answer:- b) Leopard

 

35.) To whom grandfather went to search?

a.) Zoo authorities

b.) Zoo keeper

c.) Superintendent

d.) People

Answer:- c) Superintendent

 

36.) Who went home early from the zoo?

a.) Zoo keeper

b.) Superintendent

c.) Zoo authorities

d.) People

Answer:- b) Superintendent

 

37.) “You remember me,” who is the speaker?

a.) Zoo authorities

b.) Zoo keeper

c.) Grandfather

d.) People

Answer:- c) grandfather

 

38.) Was the tiger in the cage grandfather’s Timothy?

a.) Yes

b.) No

Answer:- b) No

 

39.) Where is Timothy?

a.) In another cage

b.) Died

c.) ill

d.) Went to another zoo

Answer:- b) Died

 

40.) How did Timothy died?

a.) He didn’t ate food

b.) Pneumonia

c.) High fever

d.) He was severely hunted

Answer:- b) pneumonia

 

Updated: April 10, 2023 — 12:55 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *