A Legend of the Northland Poem Class 9 Extra Questions and Answers English Beehive

A Legend of the Northland Extra Questions and Answers | A Legend of the Northland Poem Class 9 Extra Questions and Answers | NCERT Class 9 Poem A Legend of the Northland Extra Questions | A Legend of the Northland Poem Class 9 Extra Questions and Answers | English Beehive Poem Extra Questions and Answers A Legend of the Northland.

A Legend of the Northland Poem Class 9 Extra Questions and Answers English Beehive

A Legend of the Northland Poem Extra Questions and Answers Very Short Type

Question 1.

Who is the poet of the poem – “A legend of the Northland”?

Answer:

“A legend of the Northland” written by Phoebe Cary.

Question 2.

What kind of poem is this?

Answer:

“A legend of the Northland” is a balled.

Question 3.

What is the meaning of the legend?

Answer:

Legend means a historical story, passing generation to generation.

Question 4.

Why the direction of the day is very less in the North pole or Northland?

Answer:

The duration of the day is very less in the Northland because its position is such that the sun’s rays reach for a very less time.

Question 5.

Who are “they” referred in the fourth line of the first stanza?

Answer:

“They” refers to the people live in the northland.

Question 6.

What is the reindeer?

Answer: 

Reindeer is an animal which is found in this polar region. They are used to pull the sledges.

Question 7.

Why do the children of North land look like bear cubs?

Answer:

The children look like bear’s cubs because they wear funny looking furry clothes is like the furry skin of a bear.

Question 8.

Who are “They” and “Them” referred to the first line of the third stanza of the poem?

Answer:

Here “They” refers to the parents and “Them” refers to the children of the North land.

Question 9.

Who is the main character of the story famous in the Northland?

Answer:

The story is about Saint Peter.

Question 10.

Write the meaning of hearth?

Answer:

Hearth means fire place.

Question 11.

Write the meaning of kneaded?

Answer:

Kneaded mean to make dough from flour.

Question 12.

What did the woman make in her third attempt?

Answer:

The woman took very small amount of dough and by rolling and rolling again and again she gave the shape of a wafer in her third attempt.

Question 13.

What made Saint Peter angry?

Answer:

Saint Peter was hungry and the greedy woman was not ready to give a single piece of cake to him, which made him angry.

Question 14.

What happened to the woman’s remaining clothes?

Answer:

The woman’s remaining clothes had burned and turned black in colour just like coal.

A Legend of the Northland Poem Extra Questions and Answers MCQ Type

Question 1.

The poem contains?

(a) 15 Stanzas.

(b) 16 Stanzas

(c) 13 Stanzas

(d) 12 Stanzas

Answer: 15 Stanzas.

Question 2.

The story of the poem is based on the?

(a) Northland area

(b) Southland area

(c) Scotland area

(d) Westland area

Answer: Northland area.

Question 3.

Which season is mentioned in the first stanza of the poem?

(a) Winter

(b) Summer

(c) Autumn

(d) Mongoose

Answer: Winter.

Question 4.

Animal mentioned in the second stanza?

(a) White Tiger

(b) Reindeer

(c) Donkey

(d) Mongoose.

Answer: Reindeer.

Question 5.

The small woman was making?

(a) Parthas

(b) Rotis

(c) Chicken

(d) Cake

Answer:  Cake.

Question 6.

The woman turned into a__________ for the curse of Saint Peter.

(a) Sparrow

(b) Crow

(c) Woodpecker

(d) Parrot

Answer: Woodpecker.

Question 7.

The woman was wearing a ___________ colour cap on her head.

(a) Green

(b) Black

(c) Pink

(d) Red

Answer: Red.

A Legend of the Northland Poem Extra Questions and Answers Short Type

Question 1.

What is ballad?

Answer:

Ballad is a poem or song narrating a story in short stanzas. Traditional Ballads having been passed on orally from one generation to the next. It is a part of folk culture.

Question 2.

Define Sledge?

Answer:

Sledge is a vehicle for carrying loads or passengers over snow, and pulled by reindeer in the North land.

Question 3.

Why did Saint Peter ask one cake to the small woman?

Answer:

Saint Peter had eaten the entire day was very hungry and feeling weak. For this reason he went to the small woman who was baking cake to ask for one.

Question 4.

What happened to the greedy woman?

Answer:

Saint Peter cursed her for her selfish and greedy nature. His curse converted her into a bird who stays in the wood and keeps on digging the wood with her beak, to collect her food. Her red cap turned into a red special feather and all her clothes burnt and turned into black like coal.

A Legend of the Northland Poem Extra Questions and Answers Long Type

Question 1.

Why did Saint Peter cursed the woman?

Answer:

Saint Peter had not eaten the entire day was very hungry and feeling weak. For this reason he went to a small woman who was baking cake to ask for one. But the woman was too selfish. She was repeatedly making cake but not giving  a single one to the Saint as she thought each one was too big to give. Again it was seen that the lady used to make cakes but not give it to anyone because her selfish Nature. Saint Peter got angry to see that and cursed her and made her a bird who will stay in the woods and keep on digging the wood with her bead to collect food.


Updated: December 12, 2020 — 11:36 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =